Nieuws artikelen LIFFIN

LIFFIN in het nieuws

Nieuwsberichten in de media verzameld

Innovatie, oplossingsvermogen, duurzaamheid en het kunnen neerzetten van ongelofelijk gave campings. Dit zijn allemaal voorbeelden waarmee LIFFIN af en toe het nieuws haalt. Hier zijn we natuurlijk best een beetje trots op. 

Vandaar dat we de leukste berichten van LIFFIN in de media hebben verzameld. Lees hier de verhalen achter LIFFIN, voor een goed beeld van onze diverse werkzaamheden. 

Pop-up glamping

Pop-up glamping

Pop-up glampings op een rij. Bij welke zou jij wel willen overnachten?

Een van de pop-up glampings voor deze zomer vind je bij trouwlocatie Slot Doddendael. Hier kun je in juli en augustus terecht voor een bijzondere glampingervaring. Overnachten doe je in een van de tien saharatenten op het terrein. Je krijgt er bovendien ontbijt en diner bij in Brasserie Baronne. Als dat geen unieke overnachting wordt! Deze pop-up glamping is tot stand gekomen in samenwerking met LIFFIN.

Blog glamping slot doddendael.jpg

Aanrader voor deze zomer

Een sprookjesachtig verblijf bij Slot Doddendael

Afgelopen weekend verbleef ik samen met mijn vriend in de gloednieuwe glampingaccommodaties van Slot Doddendael die in samenwerking met LIFFIN zijn opgezet. Deze zomer kun je hier glampen in een saharatent inclusief ontbijt en avondeten bij Brasserie Baronne. En dat is zeker een aanrader voor iedereen die dichtbij huis wil genieten! Al nieuwsgierig geworden naar mijn ervaring? Lees dan zeker even mee!

Blog glampings.jpg

Laguna Beach

Getest door Glampings

Laguna Beach is een pop-up glamping in Noord-Holland, gelegen dichtbij het strand in het plaatsje Schoorl. De glamping is ontstaan uit een spontane samenwerking tussen (lokale) ondernemers uit de activiteiten-, cultuur- en horeca branche. Een creatief concept ontstaan in de huidige coronatijd. Naast dat Laguna Beach een pop-up glamping is, is het tevens een surfdorp! Je kunt er verschillende watersporten beoefenen en natuurlijk (leren) surfen. Begin juli is de glamping geopend en wij mochten er de eerste week een nachtje slapen in een luxe glamping tent: de family bell tent.

Kamperen, but not as you know it

Kamperen, but not as you know it.

Heb je al gehoord van Natuurlijk Glamping?

Voor wie nog een vakantieadresje zoekt buiten de gebaande paden mét het nodige comfort: Natuurlijk Glamping. Hier kampeer je in luxe, lekker buiten in de Nederlandse natuur, maar wel met voorzieningen zoals een makkelijk geregeld BBQ-pakket, wifi en een koelkastje in je tent. Op deze pop-up camping bepaal je zelf wat je doet. Er wordt veel georganiseerd voor allerlei leeftijden, maar lekker niksen is uiteraard ook een optie. De accommodatie is ruim opgezet, heeft een eigen centraal badhuis en werkt conform de meest recente RIVM-voorschriften. voor een veilig en zorgeloos verblijf.

JLOUSBERG_R1_1191_PRINT.jpg

Fantastische pop-up campings

'Zomer zonder zorgen'

Grenzend aan het grootste loofbomenbos van Nederland ligt deze camping waar het motto 'Zomer zonder zorgen' hoogtij viert. Dat zul je al snel ervaren; je slaapt in fijne tenten op lekkere bedden, eet 's avonds heerlijk in het Pop-Up restaurant en je kinderen worden met allerlei gave avonturen bezig gehouden. Met zoveel natuur om je heen, ga je na deze vakantie op een unieke camping helemaal 'zen' weer naar huis!

blog glampingnl.jpg

Natuurlijk glampen

Een gloednieuwe pop-up glamping in Zeewolde

Als je het terrein van Natuurlijk Glamping oprijdt, kom je eerst bij de receptie waar je hartelijk wordt ontvangen door een van de medewerkers. Je ontvangt hier alle informatie over je verblijf en krijgt meteen een pasje om dit weekend je betalingen mee te doen. Wel zo makkelijk, want zo hoef je niet steeds om je portemonnee te denken. Ook wordt ons precies uitgelegd waar we kunnen parkeren en waar we onze glampingaccommodatie kunnen vinden. En daar zijn we natuurlijk razend benieuwd naar.

Zeewolde blog.jpeg

Hoe glamoureus kan Flevoland eigenlijk zijn?

In deze aflevering: pop-up camping Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Binnen twee weken stampten Van Brakel en Besselsen een klein glampingparadijs uit de grond, met dertig tenten variërend in luxe. Koken op een butagasstelletje hoeft ook niet, want wie honger heeft kan op zijn slippers naar het ruime pop-up restaurant sloffen. Deze week zijn bijna alle tenten – op twee na – geboekt, en uitbreiding volgt.

1solo-retrat2.jpg

'Alleen op vakantie'

Droomparken maakt werk van de Solo Retreat

Het aantal eenpersoons-huishoudens neemt al jaren toe. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die er even een periode alléén op uit willen trekken. De totale doelgroep van single reizigers groeide afgelopen jaar met 7%. Voor Droomparken reden om daar een specifiek aanbod voor te ontwikkelen; de Solo Retreat.

blog_dummy_01.jpg

LIFFIN zit er lekker in

Van lege agenda naar nieuw businessmodel

Toen alle grote festivals aan het begin van het jaar ineens afgelast werden, moest ook tentenbedrijf LIFFIN het over een andere boeg gooien. Geen slaapaccommodaties voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort, het EK 2020, festival Defqon.1 en events in Azië en de VS. Benjamin Besselsen, ondernemer en oprichter van tentenbedrijf LIFFIN besloot een ‘festivalcamping zonder festival’ te beginnen. Een plan dat levensvatbaar is voor de langere termijn voor zowel consumenten als voor zakelijke events.

blog_dummy_02.jpg

Van lege agenda naar nieuw business model

LIFFIN gooit het over een andere boeg

Eigenlijk stond de agenda van LIFFIN het hele jaar volgepland met evenementen, zo vertelt Besselsen, die twee jaar geleden vanuit Hong Kong terug naar Nederland kwam om het bedrijf over te nemen. LIFFIN zou dit jaar onder andere slaapaccommodaties leveren voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort, het EK 2020, festival Defqon.1 en ook evenementen in Azië en de VS wisten het Nederlandse bedrijf goed te vinden. Na twee jaar investeren moest 2020 het jaar worden waarin het bedrijf winstgevend werd. Dat liep anders.

blog_dummy_03.jpg

Pop-up camping in Zeewolde

Halfpension vakantie vieren op een camping

Bij Natuurlijk Glamping kan je kamperen in een gemeubileerde tent, inclusief ontbijt en diner en eventueel gebruik maken van de activiteiten van het entertainment team. ,,Volgens mij bestaat dit niet in Nederland,’’ zegt ondernemer Tammo van Brakel (46).  Hij is directeur van Sightline Productions. Samen met het tentenverhuurbedrijf Liffin bedacht Van Brakel het idee voor de pop-up camping. ,,We hebben overal in Nederland gezocht naar een geschikte locatie. Liffin had contacten met camping De Parel aan de Groenewoudseweg in Zeewolde, die nog een stuk terrein ongebruikt had liggen.’’

blog_dummy_04.jpg

Lekker even in je eentje op vakantie

Dit vakantiepark heeft er een speciaal huisje voor

Een vakantiehuisje speciaal voor mensen die even alleen willen zijn. Op recreatiepark De Zanding in Otterlo staat er zo een sinds deze week. Alleen op vakantie gaan is allang geen taboe meer, zagen de huisjesmakers van Droomparken terug in de cijfers van het CBS. Maar liefst 136 duizend mensen boekten in 2019 namelijk een eenpersoonsvakantie. Daarom besloten ze iets te bouwen dat deze doelgroep moest aanspreken.